Bak de plakjes ontbijtspek in de pan goudbruin en krokant. Laat uitlekken op een stukje keukenrol.

Mix in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, suiker en de limoensap door elkaar.

Doe in een grote schaal de rucola en leg daarop de plakjes avocado, uitgebakken spek – en geroosterde pijnboompitjes. Strooi de pecorino kaas eroverheen en schenk de dressing erover of serveer deze apart..

Makkelijke rucola salade met avocado, spekje, pitjes & pecorino:


Ingrediënten:

125 gram rucola sla, gewassen

1 avocado, in dunne plakjes gesneden

1 ons ontbijtspek, plakjes

65 gram pijnboompitjes, geroosterd

100 gram pecorino kaas, geraspt

3 eetlepels extra vergine olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

1 theelepel (dijon) mosterd

sap van 1 limoen

1 eetlepel bruine suiker.