
Snipper en fruit de ui, voeg de in blokjes gesneden courgette toe en fruit die mee, daarna de in blokjes gesneden aardappels en de knoflook. Â Voeg de gehakte wilde groente toe en schep om, voeg meteen hierna 1 tot 1/5 liter bouillon toe (tot alles net niet helemaal onderstaat) Hak de munt en leg die op de soep.
Laat de soep 20 minuten koken tot de aardappels gaar zijn. Mix met een staafmixer of roerzeef alles tot een gladde massa, voeg indien nodig nog bouillon toe.
Kraak de walnoten en hak ze in kleine stukjes, bak deze kort in een koekenpan met een drupje olie en een halve teen uitgeperste knoflook.
Schep de soep op borden en strooi er een handje walnoten op.

Melganzevoet-Courgettesoep met munt en walnoten
Ingrediënten:
1 vergiet melganzevoet, brave Hendrik of rode melde
4 middelgrote aardappels
1 ui
paar tenen knoflook
2 courgettes
bouillion
10 walnoten
20 blaadjes munt





