Brave Hendrik Flappen


Ingrediënten:

1 kg Brave Hendrik (of snijbietblad of spinazie);

1 ui, niet te grof gesnipperd;

2 eieren;

8 bladerdeegvellen;

1 bol mozzarella;

peper & zout & nootmuskaat

 




Verwarm de oven voor op 200o C.

Maak de spinazie of Brave Hendrik schoon. ("Drie keer wassen is schoon.") Als u snijbiet gebruikt het bladgroen van de stengels trekken. De stengels bewaren voor een ander gerecht. Stoof de spinazie in een pan met een bodempje water en wat zout. Niet te gek lang. Afgieten, af laten koelen en het vocht eruit knijpen. Fijnhakken.

 

Klop in een kom twee eieren los, snijd de mozerella in kleine blokjes en meng het erdoor, net als de uispinners en wat geraspte nootmuskaat en peper. En misschien nog wat zout, maar, als het goed is, neemt de mozerella wat zout met zich mee.

bron: onbekend