Komkommertartaar met zalm en kervel


Ingrediënten

1 kleine komkommer

1 sjalot

3 eetlepels crème fraiche

1 eetlepel citroensap

250 gram gerookte zalmblokjes

8 topjes kervel

8 amuseglaasjes en lepels



Halveer de komkommer. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer in piepkleine stukjes.

Snipper de sjalot zeer fijn.

Meng de crème fraiche met het citroensap. Houd 1 dikke eetlepel citroenroom apart.

Schep de komkommer en de sjalot door de rest van de citroenroom. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de komkommertartaar in 8 amuseglaasjes.

Verdeel de zalmblokjes over de komkommertartaar, schep er nog een lepeltje van de achtergehouden citroenroom op en garneer met de kervel.

Serveer de glaasjes op een bordje met een (amuse)lepel